Vyléčení 4124228
Nakažení 4168015
Úmrtí 41759

21.11.2022 05:30

Fantastická podpora projektu Corovent: blížíme se cílové částce

Vaše podpora plicního ventilátoru CoroVent je fantastická. Za pět hodin jsme vybrali pět milionů Kč, teď ráno jsme přesáhli milionů sedm a zdá se, že tu potřebnou desítku do kupy dáme. Jste úžasní, fakt jo.


Dovolte mi nejdříve pár slov a odpusťte mi trochu nevyspalý tón.
 

  • Ptáte se, proč nepřispěje stát. Přispěje, zaplatí dalších několik stovek jednotek, abychom mohli vyrobit celou dodávku 500 ks. Jenže podobných projektů je na celém světě více, dodavatelů součástek omezený počet, takže je třeba nakupovat rychle, k čemuž se deset míčů v kase brutálně hodí. Situace je až taková, že jsme vybudovali „letecký most“ a piloti nám převáželi součástky z letiště ve Skutči do Kladna a "letecký most" budeme používat i nadále (ono ty piloti taky chtějí trénovat).
     
  • Ptáte se nás, jestli to bude bezpečné a dostaneme certifikaci. Snažíme se o oboje. Mašinu staví lidé, kteří s tím mají čtvrtstoletí zkušeností a z ověřených dílů. To pomůže obojímu. Kromě toho CoroVent je úžeji zaměřený na řešní problémů souvisejících s COVID-19, není to širokospektrální plicní ventilace - takže může být jednodušší a levnější.
     
  • Ptáte se nás, jestli si uvědomujeme, že úzkým hrdlem bude zdravotnický personál. To si SAKRA uvědomujeme. Všimněte si, že naše první aktivity směřovaly ke zdravotníkům: šijí se roušky, staví se štíty, masky, na pozadí řešíme nákupy. Naše zdravotníky je potřeba ochránit především, bez nich to nepůjde. Právě jsme dokončili překlad čínského manuálu pro nemocnice zaměřeného na COVID, pročítají ho doktoři, i tímhle se jim pokusíme pomoci, zprostředkovat sdílení zkušeností. Ostatně, podívejte se na náš web na Manifest - tam popisujeme, co a proč chceme dělat a zdravotníci jsou pro nás základ.


Teď něco osobního. Byl jsem pesimistou. Neměl jsem dojem, že je šance, aby se deset milionů  vybralo od soukromých přispěvovatelů přes nějaký sbírkový server, myslel jsem, že budeme muset obejít větší přispěvovatele. Prostě je to náročná záležitost, málokdo chápe význam plicní ventilace vůči COVIDu. Večer, když jsme si dělali denní rekap, byli jsme všichni dojatý a administrátor výroby se ještě během rekapitulace slušně zdunil. Zasloužil si to, za dva týdny mnoho nenaspal. Chtěl jsem tím neobratně říct, že vám moc děkujeme. Ani ne tak za nás, protože pořád doufáme, že my sami ty ventilace potřebovat nebudeme (jsme optimisti). Ale za ty ostatní, který by je potřebovat mohli. Přičemž ještě pořád doufáme, že budou zbytečené, nepoužijí se, jenže better safe than sorry.

Web projektu Corovent.cz

Dárcovské stránky, kde vybíráme 10M Kč.

Děkujeme! ♥️♥️♥️


Zpět